fredag 27. april 2012

Trenger vi egentlig kake- og interiørblogger?

I disse dager dekker mediene rettsaken mot Anders Behring Breivik. Alle debatter i TV, aviser og på nett handler om den fatale forbrytelsen som ble utført 22. juli i fjor. I går hadde NRK et opphold i debattprogrammet. Da handlet det om mishandlede barn og hvordan de ble sviktet av familie, barnevern og andre offentlige instanser.

Jeg følger med på disse viktige debattene, og jeg følger også med på en litt snål og navlebeskuende feminismedebatt som handler om...., ja, det er pinlig å si det: cupcakes. Marta Breen og co har gjort bloggende mammaer til skamme.

De får god hjelp av Trude Ringholm i Dagbladet Magasinet. Ja, så sint er Trude på bloggerne at hun formulerte dette i papirutgaven som ikke kommer på nett:

"Stadig flere yngre kvinner insisterer - på Facebook eller i egne blogger - på at de er Iykkelige, vakre, spesielt gode mødre og prektige til tusen. De serverer en kvalmende, konservativ og selvsentrert suppe om seg selv, ispedd noen oppskrifter og interiørtips - og drar barna sine inn i søtsuppa."


"Handler mammablogging om nesegrus og navlebeskuende beundring?" spurte jeg på mammabloggerseminaret. Vet ikke de fleste oppegående kvinner (og menn) at de aller fleste av oss kan kose seg med en interiørblogg og ta en doktorgrad samtidig?

Gruppen som kaller seg feminister (som etter min mening ikke er det), har tydeligvis ikke lest statistikker når det kommer til bloggingen. De hevder det er en husmortrend i dagens samfunn og cupcaken blir selve symbolet på debatten.  Det finnes ingen vitenskapelige bevis, overhodet ingen forskning, som påpeker denne trenden. Nei, heller tvertimot.

Jeg tror de aller fleste bloggerne forstår at blogging er en hobby, ferdig med det. Det er ikke noe stort verre enn å kjøpe KK eller bladet Mamma.

Hvorfor baker ikke menn cupcakes? spør Tharaniga L. Rajah i Nye Meninger, Dagsavisens debattforum. Hun hevder feministene nedgraderer såkalte "kvinneinterresser."

Jeg er hjertens enig og sier til alle skeptikere:

Ja, vi trenger kake-og interiørblogger. Hvorfor? Fordi verden er så alvorlig fra før. Vi trenger noe praktisk og kreativt. Fordi småbarnstilværelsen er stressende og slitsom. Vi trenger råd, tips og en klapp på skulderen.

Selv vil jeg rette en takk til alle interiørbloggere som har gjort meg mye flinkere til å innrede stuen
 ;-)

Nei, ha en god helg! Nå har jeg sagt siste ord i denne saken.

2 kommentarer:

  1. Så fint at du skriv dette! La oss få ha våre små virkelegheitsflukter i kvardagen, enkelt og lettvint tilgjengeleg på internett, nett når den ledige augeblinken er der. Sjølv har eg stor glede av handarbeidsbloggar, veit ikkje om dei går inn under same kategori - men eit fint lite avbrekk er det! God helg til deg og!

    SvarSlett
  2. Det blogges om så mye og det gjelder å finne sin miks som passer akkurat for seg. Jeg synes det blir litt rart å kritisere enkelte utvalgte bloggere; det finnes så mange alternativer. Mye som ikke er overflatestoff, selv om man gjerne må lete lengre enn om man vil ha interiørstoff.

    SvarSlett